Nyelvi coaching

 

Harmóniában önmagaddal

Nyelvi coaching

 

Harmóniában önmagaddal

De mit is jelent ez?

Látod magad egy nyelvvizsgán magabiztosan szerepelni? Szerinted lehet idegennyelven is ugyanolyan magabiztossággal fellépni egy üzleti tárgyaláson, vagy prezentáció közben, mint ahogyan azt magyarul teszed? Fel tudnád venni a telefonodat az irodában anélkül, hogy görcsbe rándulna a gyomrod? Elképzelhetőnek tartod, hogy négy nyitott szótár meg a nyelvtani jegyzeteid böngészése nélkül is megírj egy üzleti levelet? Én igen, hiszen a Neurolanguage Coaching®  (registered US and European trademark in the name of Rachel Marie Paling) folyamata éppen ezt kínálja neked.

Miről is van szó tulajdonképpen?

Egy kölcsönös bizalmon alapuló szakmai kapcsolatról, melyben a felek egyenrangú félként kezelik egymást.

Az empátia, bizalom, őszinteség, támogatás, és az aktív figyelem a coach részéről biztosítja azt a harmonikus tanulói környezetet, melyben az agy gátlásoktól mentesen legyen képes a szükséges információkat felvenni, tárolni, előhívni. A coach nyelvórai flexibilitása kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a nyelvtanulás teljes mértékben kövesse a résztvevők igényeit. Szükség esetén feltárjuk azokat a negatív érzelmi blokkokat, melyek gátat szabtak a tanulásnak vagy a beszédnek, így a múlt kudarcai helyett a jövőre tudunk fókuszálni.

Feltérképezzük, melyik tanulási módszerek felelnek meg leginkább a tanulónak, és tudatosan azokat használva fejlesztjük a különböző készségeket, kompetenciákat.

Ennek segítségével a nyelvtanulás egy kötelező nyűg helyett inkább izgalmas és szórakoztató tevékenységgé válik. Együtt értelmezzük a nyelvi elemeket és magát a nyelvtanulási folyamatokat, ezzel biztosítva azt, hogy a coacheenak nagyobb rálátása legyen az eljárás menetére, így magabiztosabbá, határozottabbá váljon.

Strukturáltan felépített kérdésekkel, különféle modellek segítségével szabunk egyedi irányt a közeli és távoli célok eléréséhez. A szakmai hozzáértés minden esetben maximális diszkrécióval párosul.

A coachee részéről a konkrét, egyértelmű cél, a motiváció és az elkötelezettség az, amivel hozzájárul az együttműködéshez. Ezek megfelelő kezelésével a tanulók hatékonyabban tanulnak, gyorsabban fejlődnek, és tudásuk hosszabb ideig fennmarad.

A módszer használható:

Z

Nyelvvizsga és egyéb nyelvi megnyilvánuláskor keletkezett stressz legyőzésére

Z

Nyelvvizsgára való felkészítésre

Z

Egyéneknek és vállalati csoportok számára egyaránt

Z

Interkulturális kompetencia fejlesztése a munkahelyeken és az üzleti életben

Milyen részekből áll össze?

Coaching

 

 • Tudatbarát coaching kommunikáció alkalmazásával egyedülálló és folyamatos partnerkapcsolat
 • ICF szabványok alkalmazása; célkitűzés; akcióterv készítése; motiváció és elkötelezettség feltárása, kiépítése, megtartása; célrendszer meghatározása, alkalmazása, időnkénti felülvizsgálata
 • Az idegennyelvvel kapcsolatos negatív érzelmi hátterek, blokkok feltárásának és feloldásának képessége
 • A tanulási folyamatok irányításának, kezelésének képessége

Neuro

 

 • Idegtudomány, Érzelmi intelligencia, Pszichológia
 • Egyedi, személyre szabott ütemterv minden egyes tanulónak
 • Tanulási típus beazonosítása
 • Hidat képezünk az idegtudomány és a gyakorlat között

NL folyamat

 

 • A hagyományos nyelvtanulástól teljesen eltérő szerkezet
 • A folyamat során minden az agy befogadóképességének maximalizálását szolgálja
 • Elsőrangú modellek alkalmazása – 3Ms, 5Cs, PACT PQC, PROGRESS

Vedd fel velem a kapcsolatot

 

+36 30 2022682

info@englishsidebyside.com